mecholl, z bobasem to leć na sierpc i A1, samemu to można jechać "7", ale w nocy, bo tir-ów mniej i nie remontują po ciemku
Podziękowania dla "Ćwiarteczka"
Zwiń
X
-
Podziękowania dla "Ćwiarteczka"
Chciałem bardzo podziękować dla usera "Ćwiarteczka" który bezinteresownie pomógł obcemu kierowcy na drodze, czyli mnie, który stał w potrzebie załamany w zielonej OI z wlepką OCP na klapie.
W sobotę, wczoraj jechałe sobie z Kielc do Wawy, gdy na 1000-lecia w mojej octavi silnik przestał ciągnąć, włączyłem sprzęgło, zgasł, zjechałem na pobocze, kręcę rozrusznikiem zapalił ale tak jakby na dwa cylindry chodził, teklepie się i po kilku sekundach zgasł. Stanąłem na poboczu, ręce mi opadły nie wiem co robić. Pustka w głowie. Nagle patrzę a na pobliskim parkingu stanęła czarna Octa II myślałem że policja będzie mnie gonić bo źle parkuje a tu podchodzi gościu i mówi że jest ćwiarteczka z ocp, zobaczył wlepkę i zatrzymał się żeby zapytać czy nie trzeba pomóc, po wysłuchaniu co jest ćwiarteczka wykonał telefon do dobrygrześwawa umówił mnie na poniedziałek a następnie zacholował !!! ok. 30 km swoim samochodem do warsztatu, i przywiózł do Warszawy. Po prostu nie mogę od wczoraj wyjść z szoku że jest ktoś na świecie kto robi coś bezinteresownie dla nieznajomego z forum, (chociaż dużo czytam i jestm na ocp częstym gościem to niezbyt często piszę).
A swoją drogą to nie wiem jak ja wytrzymnam do diagnozy dobrego grzesia, myślę nawet jestem przekonany ze to rozrząd przeskoczył. Ciekawe ile mnie ta przygoda skrobnie.
-
-
I tak ma być ! Nie ma innej opcji ! Brawo Ćwiarteczka :szeroki_usmiechOII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczaskrzypaw, takie jest ocp. Ćwiarteczka
no więc właśnie :wink:
Ćwiarteczka chyba u wszystkich OCP-kowiczów masz:twisted: mała czarna :twisted:
Komentarz
-
-
dla Ćwiarteczki.Ja rowniez zawsze sie zatrzymuje jak ktos tam nie ogarnia na drodze, i nie wazne czy to OCP bo takich akurat bardzo malo w moim miescie. Dla przykladu wczoraj patrze na carsherze pani siedzi w aucie a jej syn ja pcha, obok pelno aut, ja bylem dosc daleko, ale ide bo widze ze nikt nie pomoze, okazalo sie ze Pani nie umie odpalac z biegu a padl jej akumulator :diabelski_usmiech, wiec rozpedzila autko z synem i jakos dalem rade :szeroki_usmiechJest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730
Komentarz
-
-
Krzypaw cóż dodać - mówiłem wczoraj i powtórzę - nie ma sprawy.
Miejsce Twojego "zdarzenia" - postoju - wyraźnie wskazywało, że coś jest nie tak, a obywatelsko-koleżeńska postawa nie pozwoliła mi obojętnie przejechać koło Ciebie.
Mam nadzieję, że Grześ przedstawi pozytywną opinię, a strach oraz zdenerwowanie pozostaną tylko w Twoich wspomnieniach. Dodatkowo zostanie to zatarte pozytywnym wrażeniem, że na koleżanki i kolegów z forum zawsze można liczyć.
Pozdrawiam serdecznie
Komentarz
-
-
Ćwiarteczka, y.o.u are the bossrestauracja Zajazd Ostoja --> www.zajazdostoja.pl
wesela, przyjęcia, bankiety, prezentacje... miejsce gdzie gotowanie staje się pasją....
Komentarz
-
Komentarz